آموزش مدیتیشن برای خواب عمیق
یکی از بهترین روشهایی که میتواند به ما کمک کند تا به جای تمرکز بر روی افکار منفی، نسبت به لحظات شادی که در طی روز داشتهایم، آگاهی پیدا کنیم، انجام مراقبه و مدیتیشن است. اگر شما هم جزو افرادی هستید که شبها به هنگام خواب تفکرات منفی به سراغتان میآید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی مدیتیشن برای خواب عمیق بپردازیم.
یکی از عمده مشکلاتی که بسیاری از انسانها هنگام خواب با آن مواجه میشوند تصورات ترسناک و فکرهای مختلفی است که به سراغشان میآید. یکی از دلایل این اتفاق این است که مغز ما به صورت خودکار سعی میکند برای دور نگه داشتن ما از خاطرات طول روز با به تصویر کشیدن فکرهای مختلف در این امر به ما کمک کند. در صورتیکه این افکار مخصوصاً در هنگام شب و زمان خواب اجازه نمیدهند تا خواب راحت و آسودهای داشته باشیم.
همانطور که اشاره کردیم مدیتیشن و تمرکز، مدیتیشن آرامش و مدیتیشن خواب، جزو راهکارهای عالی برای تجربه کردن خوابی عمیق و راحت، و لذت بردن از استراحت و داشتن یک روز پر انرژی است. در واقع وظیفه مراقبه و مدیتیشن این است که با کاهش ضربان قلب، استرس شما را کاهش داده و خوابی آرام و عمیق را برایتان به ارمغان بیاورد. دقت داشته باشید که مدیتیشن برای خواب عمیق علاوه بر اینکه بر روی ذهن شما کار کرده تا کمی استراحت کند، جسمتان را نیز از تنشهای روزانه دور کرده و به آرامش میرساند.
چه عواملی باعث بی خوابی شبها میشود؟
علاوه بر تصویر سازی و تلاش ذهن ما برای فاجعه نشان دادن اتفاقات روز برخی دیگر از عوامل نیز باعث ایجاد اختلالات خواب می شوند که اگر آنها را از خودمان دور کنیم بسیار سریعتر میتوانیم با استفاده از مدیتیشن به آرامش درونی برسیم:
تکنولوژی
یکی از مهمترین عواملی که اکثر ما با آن درگیر هستیم، استفاده از موبایل و لپ تاپ درست یکی دو ساعت قبل از خواب است. متاسفانه تحقیقات انجام شده نشان میدهد که استفاده از وسایل الکترونیکی خصوصاً موبایل و تبلت نه تنها در هنگام شب، بلکه در طول روز نیز باعث ایجاد مشکلات خواب ما میشوند. به همین دلیل توصیه میشود که حداقل تا ۲ ساعت قبل از خواب استفاده از وسایل الکترونیکی را کنار بگذارید و به جای آن کتاب بخوانید و یا به انجام مدیتیشن برای خواب عمیق بپردازید.
این کتاب می تواند برای شروع مدیتیشن به شما کمک کند
استرس و اضطراب
پس از تکنولوژی، بیشترین عاملی که میتواند بر روی کیفیت خواب ما تاثیر گذاشته و آن را کاهش دهد، استرس است. دقت داشته باشید که هر چه در طول روز جسم و ذهن شما در برابر آسیبهای تنشزا و استرسآور قرار داشته باشد، این استرس شبها از ذهن به بدنمان منتقل شده و باعث میشود که نتوانیم به راحتی به خواب برویم. بنابراین اگر روشهای خلاص شدن از استرس و اضطراب روزانه را یاد بگیریم به راحتی میتوانیم آنها را از خودمان دور کرده و شبها با مشکلات بیخوابی دست و پنجه نرم نکنیم.
کتاب مدیریت استرس را از دیجی کالا بخرید
آموزش مدیتیشن برای داشتن خوابی آسوده
از انواع مدیتیشن برای خواب عمیق میتوان به مراقبه تنفسی و اسکن بدن اشاره کرد که جزو بهترین روشهای رسیدن به آرامش قبل از خواب هستند. اما روش مدیتیشن اسکن بدن به دلیل اینکه کمی عمیقتر بوده و زمانبر است برای اینکه کیفیت خواب را افزایش دهیم، عملکرد بهتری خواهد داشت. برای انجام این مدیتیشن مراحل زیر را دنبال کنید:
- تمام شرایط فضایی مانند نور، صدا و … را مانند زمانی که میخواهید به خواب بروید شبیهسازی کنید.
- پس از رفتن به رختخواب دراز بکشید. سپس به پشت بخوابید و سعی کنید بدنتان کاملاً صاف باشد.
- همان طور که دراز کشیدهاید سعی کنید ابتدا به نفسهایی که میکشید توجه کنید.
- از بینی نفس بکشید و آن را از دهان خارج کنید و سعی کنید به این عمل هوایی که در بدنتان طی میشود توجه کنید.
- حداقل ۲۰ تا ۳۰ ثانیه را در این وضعیت مانده به تنفستان دقت کنید.
- سپس انگشتهای پایتان را در ذهنتان تصور کنید و انرژی که از نفستان وارد بدن میشود را به سمت انگشتان پا بفرستید. تلاش کنید تا ۵ الی ۱۰ ثانیه در همین وضعیت بمانید.
- سپس به ترتیب به سراغ کفپا، مچ، ساق، ران، باسن، شکم و سر بروید و همین مراحل را برای هر یک از آنها به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه انجام دهید.
- در نهایت زمانی که به سر رسیدید، دوباره تمرکزتان را به سمت دم و بازدم ببرید و پس از چند ثانیه مدیتیشن خود را تمام کنید.
نکته/ اگر احساس کردید به آرامش بیشتر نیاز دارید، میتوانید همچنان تمرکزتان را بر روی تنفس ادامه داده و آن را به اندازهای ادامه دهید که به خواب بروید.
مزایای انجام مراقبه در شب
با تحقیقاتی که بر روی بیماران دارای مشکلات قلبی، دیابت و مشکلات گوارشی و غذایی انجام شد؛ دریافتند که اکثر این افراد در طول زندگی خود شبانه خواب مناسبی نداشتهاند. به همین دلیل بسیاری از پزشکان بر روی خواب شبانه تاکید کرده و توصیه میکنند که حداقل ۸ ساعت خواب کافی داشته باشیم. زیرا کمخوابی علاوه بر بیماریهای مختلفی که برای ما به همراه دارد، بر روی توانایی و تمرکز فرد، قدرت تصمیمگیری در طول روز و همچنین حافظه کوتاه مدت و بلند مدت فرد تاثیرگذار خواهد بود.
برای یک خواب آسوده، نیاز به یک بالشت فوق العاده دارید. کلیک کنید
بنابراین شما با انجام مدیتیشن برای خواب عمیق میتوانید در درجه اول استرس بدن خود را کاهش دهید، سپس حافظه خود را قدرت ببخشید. انجام مدیتیشن در شب میتواند به وضوح ذهنی شما کمک کرده و در مواردی گفته شده که تاثیرات مثبتی در افرادی که به دنبال تعادل در وزنشان هستند نیز دارد. در نهایت نیز میتوان گفت نتیجه داشتن یک خمدواب کافی در اثر انجام مدیتیشن میتواند به شما یک زندگی شادتر و احساس خوب را هدیه دهد.
کلام آخر
همانطور که در این مقاله خواندید مدیتیشن برای خواب عمیق تاثیر بسیار مثبتی بر روی زندگی افراد داشته و میتواند به خوبی مشکلات خواب را برطرف کند. بنابراین سعی کنید مدیتیشن را به عنوان سبکی از زندگیتان در برنامههای روزانه خود قرار دهید و تاثیرات آن را دست کم نگیرید.