لیست مهارتهای فردی که هر کسی باید داشته باشد
7 مهارت مهم در لیست مهارتهای فردی
وقتی صحبت از لیست مهارتهای فردی میشود، بسیاری یاد رزومه و مهارتهای کاری میافتند؛ در حالیکه لیست مهارتهای فردی صرفاً مجموعه ای از نرم افزارها و توانمندیهای شغلی نیست. بلکه بسیاری از مهارتهای نرم همانند فن بیان نیز جزو لیست مهارتهای فردی به حساب میآیند. در این مقاله از سایت مدنویس، به ۷ مورد از مهارتهای فردی اشاره میکنیم که به باور بسیاری از افراد موفق، تمام افراد باید برای رسیدن به آنها تلاش کنند.
۷ مهارت مهم در لیست مهارتهای فردی
قبل از پرداختن به جزئیات لیست مهارتهای فردی، توجه داشته باشید که هر فردی، خصوصیات و گرایشهای منحصر به فردی دارد. ما قصد نداریم تفاوتها و نقاط قوت شما را کمرنگ کنیم و بخواهیم که تمام افراد یک جامعه، شبیه به هم شوند. اما برای پیشرفت در مسیر توسعه فردی، داشتن این مهارتها، میتواند کمک به سزایی به شما بکند.
مسئولیت پذیری
فرقی نمیکند بخواهید روابط خود را در محیط کار گسترش دهید یا در تعاملات اجتماعی؛ مهمترین ویژگی فردی که از شما در ذهن دیگران به جای میماند، قابل اطمینان بودن و مسئولیت پذیری شماست. به همین خاطر است که این مهارت بسیار مهم را به عنوان اولین مورد در لیست مهارت فردی قرار داده ایم.
تمرین کنید از همین لحظه، روی حرفی که میزنید بایستید؛ اگر نمیتوانید از عهده کاری بربیایید، صادقانه بگویید و مسئولیت آن را نپذیرید. بالغانه برخورد کنید.
تفکر انتقادی
یکی از مهمترین موارد در لیست مهارتهای فردی، داشتن تفکری انتقادی است. این مهارت به این معنا نیست که به هر موردی که میرسید، انتقاد کنید و به زبان ساده، غرغرو باشید. بلکه باید یک رویکرد تحلیلی برای حل مشکلات در پیش بگیرید که بتواند روشهای موثر و جدیدی ایجاد کند.
در هر صنعت یا هر گروهی که باشید، از تفکر انتقادی از نوع درست و اصولیاش استقبال میشود. برای اینکه در این زمینه اطلاعات مناسبی داشته باشید، پیشنهاد میکنیم کتاب تفکر نقادانه و خلاقانه اثر ریچارد پُل و لیندا اِلدر را از دیجی کالا تهیه و مطالعه کنید.
حل مسئله
از دوران کودکی در مدارس به ما یاد دادهاند که مسائل ریاضی را حل کنیم. شاید تا امروز فکر میکردید که چنین درسهایی در زندگی واقعی به هیچ کاری نمیآیند. اما اینطور نیست؛ داشتن مهارت حل مسئله آن هم نه فقط در بحث درس و هندسه، بلکه در زندگی واقعی، به شما کمک میکند که بدانید در هنگام بروز مشکلات باید به چه افرادی اعتماد کنید، چه روشی را پیش بگیرید و انتظار چه نتایجی را داشته باشید.
در واقع مهارت حل مساله چندین مهارت دیگر مانند قدرت استدلال، خلاقیت و اعتماد به نفس را در شما پرورش میدهد. کتاب حل مسئله – دیدگاههایی از شناخت و علوم اعصاب نوشته اس . یان رابرتسون میتواند در این زمینه به شما کمک کند. برای این کتاب از دیجی کالا روی تصویر زیر کلیک کنید.
انعطاف پذیری
میدانید که جریان زندگی، بالا و پایینهای بسیاری دارد. یک روز همه چیز بر وفق مراد است و روز دیگر به نظر میرسد هیچ چیزی سر جای خودش نیست. به قول سنکا، روزگار هیچ چیزی به ما بدهکار نیست. پس خود را برای چنین شرایطی آماده کنید. مهارت انعطاف پذیری از این جهت در لیست مهاری فردی ما جای گرفته که به شما این شانس را میدهد که با تغییر آشتی کنید.
سازگاری با شرایط متغیر چه در زندگی و چه محیط کار، میتواند شما را از سایر افراد متمایز سازد. اگر فرزندی دارید که میخواهید سازگاری با اضطراب او را بیاموزید، میتوانید از کتاب زیر استفاده کنید:
مدیریت زمان
میرسیم به یکی از مهم ترین مهارتها در لیست مهارتهای فردی یعنی مدیریت زمان؛ اولویت بندی کردن کارها چه در زندگی شخصی و چه در فضای کاری میتواند بار زیادی را از روی دوش شما بردارد. کافیست با تکنیکهای مدیریت زمان آشنا شوید و ببینید که چطور دیگر برای هیچ کاری وقت کم نمیآورید.
توصیه میکنیم این مهارت فردی مهم را از طریق کتابهایی که در این زمینه تالیف و نوشته شدهاند، کسب کنید. فراموش نکنید که تمامی موارد گفته شده در این لیست مهارتهای فردی اکتسابی هستند و هیچ کسی از عنفوان کودکی، مدیریت زمان را فرانگرفته است! پس دست به کار شوید و کتابهای زیر را بخوانید:
انگیزش
یکی از مهارتهای مهم و بسیار جالب در لیست مهارت فردی ما، انگیزش است. شاید از خودتان بپرسید انگیزه داشتن یا نداشتن یک فرد چگونه میتواند به حساب مهارت او گذاشته شود؟ پاسخ شما را میدهیم.
همانطور که شما برای موفقیت در انجام یک کار گروهی، میبایست شنونده خوبی باشید و تعامل مناسبی با افراد برقرار کنید، باید باانگیزه هم باشید. زمانی که انگیزه کافی برای انجام کاری در زندگی خود را ندارید، بدانید که آن کار مناسب شما نیست. پس بهتر است در مسیر خودشناسی و توسعه فردی گام بردارید تا کم کم انگیزههای مناسب را هم پیدا کنید.
تعامل
آخرین گزینه در لیست مهارت فردی ما را تعامل و ارتباطات اجتماعی به خود اختصاص داده است. تقریباً هر موقعیت اجتماعی و شغلی که داشته باشید، نیاز دارید که بتوانید با سایر مردم ارتباطی موثر برقرار کنید. مهارتهایی همچون خوب گوش دادن، فن بیان، پرسیدن سوالات مناسب در زمان مناسب و آگاهی از زبان بدن همگی از زیرمجموعههای این مهارت هستند.
برای توسعه این مهارت فردی، توصیه مدنویس به شما مطالعه کتاب چگونه با هر کسی ارتباط برقرار کنیم اثر لیل لوندز است. این کتاب را میتوانید همین حالا با ۱۰ درصد تخفیف از دیجی کالا خریداری کنید.
کلام آخر
مهارتهایی که در این لیست مهارت فردی عنوان شدند، تنها گوشهای از توانمندیهایی است که میتوانید در خود پرورش دهید. در کنار تمام این موارد، مراقبه و آرامش را فراموش نکنید. در طی روز ساعاتی را برای یوگا، مدیتیشن یا مراقبه اختصاص دهید. چراکه ذهن و جسم شما نیاز به خودنگری، آرامش و خودآگاهی دارد. در غیر اینصورت توانی برای پیشرفت و توسعه فردی در شما باقی نخواهد ماند.
شما چه تجربه ای در این حوزه دارید؟ کدام یک از این مهارتهای فردی در حال حاضر در شما قوی است؟ خوشحال میشویم اگر در بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.