همانطور که میدانید، اگر چاکراهای اصلی بدن افراد بسته شود یا دچار عدم تعادل شود، ممکن است باعث ایجاد اختلالات و بیماریهای روانی و جسمانی مختلفی شود. بسته بودن چاکرا با علائم فیزیکی و روانشناختی خود را نشان میدهد. در این مطلب از مدنویس قصد داریم به مهمترین علائم بسته بودن چاکراها اشاره کنیم. با ما همراه باشید.
چاکرا چیست؟
احتمالاً شما هم جزو افرادی هستید که با چاکراها و اهمیت توجه به آنها آشنا هستید. اما برای آن دسته از افرادی که آشنایی کمتری با چاکراها دارند، قبل از این که در مورد علائم بسته بودن چاکراها با شما عزیزان صحبت کنیم، نگاهی اجمالی و در حد اشاره به چیستی چاکراها میاندازیم.
چاکراها هفت مرکز انرژی در ستون فقرات در کالبدی اثیری (کالبد غیر فیزیکی انسان) هستند. تعادل چاکراها یا باز و بسته بودن آنها، از طریق ۲ عامل غدد درون ریز و سیستم عصبی تأثیرات مهمی بر جسم انسان میگذارند. در حقیقت چاکراها میتوانند کنترل، تقویت و عملکرد کلی اعضای مختلف بدن را تحت تأثیر قرار دهند و انرژی را بدن را تأمین کنند.
دلیل بسته شدن چاکراها چیست؟
به طور کلی میتوان گفت تقریباً هر فکر، احساس و اتفاقی که به نظر ما ناخوشایند محسوب میشوند، نقشی در بسته شدن یا نامتعادل شدن چاکراهای ما دارند. بزرگترین عاملی که باعث به همریختگی چاکراها میشود، ترس است. ترسی که ممکن است از فکر کردن به مرگ یا حتی در خیلی از افکار و وقایع روزانه نهفته باشد. علاوه بر ترس، افکاری که بار منفی دارند، مثل وقایع اجتماعی و … میتواند باعث انقباض چاکراها شوند. وقتی این انقباض برطرف نشود، چاکرا بسته خواهد شد.
چرا باید علائم بسته بودن چاکراها را بشناسیم؟
شاید بپرسید چه اهمیتی دارد که علائم بسته بودن چاکراها را بدانیم تا در بدن خود آنها را مورد بررسی قرار دهیم؟ وقتی حتی یکی از هفت چاکراها بسته میشود یا از تعادل خارج میشود، انرژی نمیتواند به درستی در بدن جریان داشته باشد وحرکت آزادانه داشته باشد. طبیعتاً وقتی سیستم انرژی بدن دچار اختلال شود، فرد احساس خستگی و ناتوانی میکند.
میتوان گفت خیلی از مشکلاتی که برای حل آنها به دنبال عامل بیرونی هستیم، در خود ما ریشه دارند و باید در خودمان آنها را حل کنیم. گاهی حل کردن خیلی از مشکلات روانی و جسمانی فقط به باز کردن چاکراها وابسته است. بنابراین اگر علائم بسته بودن چاکراها را بشناسیم و در خودمان آنها را جست و جو کنیم، میتوانیم برای باز کردن و به تعادل رسیدن چاکراها قدم برداریم تا انرژی کامل خود را باز پس بگیریم.
علائم بسته بودن چاکراها
حالا که با عملکرد چاکراها و اهمیت توجه به آنها آشنا شدیم، در این قسمت قصد داریم مهمترین علائم بسته بودن چاکراها را مرور کنیم. لازم به ذکر است که به منظور این که نگاهی دقیقتر به علائم بسته بودن چاکراها بیاندازیم، علائم اختلال در هر یک از ۷ چاکرا را جداگانه بررسی میکنیم.
چاکرای اول (ریشه)
وظیفۀ چاکرای اول یا ریشه، درک و لمس رابطۀ عمیق با “زمین” به عنوان نماد و منتقل کنندۀ احساس باروری است. فعال بودن این چاکرا باعث احساس شادابی و سرزندگی میشود.
علائم روانی بسته بودن چاکرای اول: از علائم بسته بودن چاکرای اول، ترس دائم و احساس بیپناهی است که منجر به وابستگی شدید به اطرافیان میشود. این ترس بیشتر میتواند در قالب ترس از دست دادن ظاهر شود که همواره یکی از چالشبرانگیزترین ترسهای بشر بوده است.
علائم جسمانی بسته بودن چاکرای اول: بسته بودن این چاکرا ممکن است باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن شود. همچنین از مهمترین علائم جسمانی بسته بودن این چاکرا، اختلال در سیستم گوارش و یبوست است.
چاکرای دوم (خاجی)
چاکرای دوم یا خاجی که با نام چاکرای جنسی نیز شناخته میشود، بر نیازهای جسمانی متمرکز است.
علائم روانی بسته بودن چاکرای دوم: علائم روانی بسته بودن این چاکرا، احساس گناه دائمی در فرد و سرزنش مدام خود است. طبیعتاً سرزنش مدام باعث از بین رفتن آرامش و شادی در زندگی میشود.
علائم جسمانی بسته بودن چاکرای دوم: از مهمترین علائم بسته بودن این چاکرا، اختلالات جنسی، دردهای دوران قاعدگی و همینطور احتمال ناباروری است.
چاکرای سوم (خورشیدی)
هدف اصلی چاکرای سوم، شکل دادن به شخصیت و ارتقای میل به رشد و شکفتن است.
علائم روانی بسته بودن چاکرای سوم: بسته بودن چاکرای سوم بیش از هر چیزی دیگری عرت نفس فرد را هدف قرار میدهد. بنابراین فرد احساس کوچکی و ناچیز بودن در برابر دیگران میکند. همچنین باعث میشود فرد از بابت چیزی که هست، احساس شرم و خجالت داشته باشد و در نتیجه نتواند از تواناییهای خود بهره ببرد.
علائم جسمانی بسته بودن چاکرای سوم: مهمترین علائم جسمانی بسته بودن چاکرای سوم، سوء هاضمه، مشکلات در غدد کلیوی، اعتیاد به قند و دیابت است.
چاکرای چهارم (قلب)
این چاکرا مسؤولیت عشق ورزیدن به دیگران و احساس شادی را به عهده دارد.
علائم روانی بسته بودن چاکرای چهارم: طبق تعریفی که از وظیفۀ چاکرای چهارم عنوان کردیم، بسته بودن این چاکرا باعث عدم توانایی در عشق ورزیدن و احساس غم و اندوه دائم در افراد میشود. اندوهی که شاید خود فرد هم هیچ دلیلی برای آن پیدا نمیکند. چنین حالات روانی رفته رفته باعث میشود فرد احساسات چندانی نداشته باشد و از صمیمیت و دوستی با دیگران خودداری کند.
علائم جسمانی بسته بودن چاکرای چهارم: حائز اهمیتترین علائم بسته بودن چاکرای چهارم، بالا رفتن فشار خون و بروز مشکلات قلبی است.
چاکرای پنجم (گلو)
چاکرای پنجم نقش کلیدی در بازگو کردن افکار و احساسات به دیگران را به عهده دارد.
علائم روانی بسته بودن چاکرای پنجم: اگر فردی دچار عدم تعادل یا بسته بودن چاکرای پنجم شود، با مشکلاتی در درک و باور حقیقت و همینطور ابراز درست احساسات مواجه میشود. نهایتاً چنین فردی اعتماد خود را به محیط اطراف نیز از دست خواهد داد.
علائم جسمانی بسته بودن چاکرای پنجم: مهمترین علائم بسته بودن چاکرای چهارم، احساس درد در ناحیۀ گلو و اختلالات غدۀ تیروئید است.
چاکرای ششم (چشم سوم)
این چاکرا نزدیکترین رابطه را با روح و معنویت فرد دارد و مهمترین نقش را در آگاهی ما از جهان پیرامون عهدهدار است.
علائم روانی بسته بودن چاکرای ششم: با بسته شدن چاکرای ششم، فرد نمیتواند دید واقعی و بصیرت کافی نسبت به دنیا و اطرافیان داشته باشد. در نتیجه به مرور خود را در یک جبهه و آدمهای دیگر را در جبهۀ مقابل میبیند.
علائم جسمانی بسته بودن چاکرای ششم: از مهمترین علائم بسته شدن چاکرای ششم میتوان به اختلال در عملکرد هورمونها، احساس افسردگی و سردرد اشاره کرد.
چاکرای هفتم (تاج)
هدف چاکرای هفتم، درک احساس یگانگی با جهان هستی و رهایی از قید تعلقات دنیوی است که نهایتاً به رشد معنوی فرد کمک خواهد کرد.
علائم روانی بسته بودن چاکرای هفتم: بسته شدن چارکای هفتم باعث میشود فرد نتواند به طور مستقل از محیط پیرامون خود زندگی و رشد کند. در واقع در چنین شرایطی فرد خود را عضو وابستهای از اطراف میبیند.
علائم جسمانی بسته بودن چاکرای هفتم: مهمترین علامت بسته بودن با عدم تعادل چاکرای هفتم، بروز مشکلات و عادات بد در خواب است.
دقت کنید که قبل از پاکسازی یک چاکرا و تمرکز روی آن، باید اول همۀ هفت چاکرا را پاکسازی کنید. از این که تا پایان این مطلب از مدنویس با ما همراه بودید، سپاسگزاریم. همچنین اگر مایل به آشنایی دیگران نسبت به این مطلب هستید می توانید از قسمت اشتراک گذاری این مطلب را برای آنها نیز ارسال کنید.
سلام من وقتی با خدا صحبت میکنم یا حتی مدیتیشن انجام میدم ناحیه گلوم به شدن فشرده میشه عین بستن یک طناب ب گلوم و خیلی ازین بابت ناراحتم که چرا وقتی با خدا صحبت میکنم همچین چیز منفی باید در من بوجود بیاد و دلیلشم نمیدونم ولی حدس زدم ی ربطی ب چاکرای گلو داره خواستم نظر شمارم بدونم ممنون میشم
با سلام و تشکر از پیام شما
چاکرایی که مربوط به گلو می باشد مربوط به چاکرای پنجم هست که می توانید نسبت به فعال سازی و انجام دادن تمرینات این چاکرا اقداماتی را انجام دهید البته به زودی تیم مدنویس دوره ای آموزشی را تهیه خواهد کرد که توسط آن بتوانید به راحتی این چاکرا و این مسئله ای که دارید را برطرف بفرمایید