همانطور که میدانید در بدن همۀ انسانها هفت چاکرا وجود دارد که مراکز انرژی بدن و راه ارتباطی کالبد اثیری با کالبد فیزیکی هستند. توجه به باز بودن و حفظ تعادل این چاکراها میتواند تعیینکنندۀ میزان انرژی و سلامتی فرد باشد. از طرفی عوامل درونی و بیرونی مختلفی در حفظ تعادل و یا جلوگیری از بسته شدن چاکراها تأثیر دارند. یکی از این عوامل بیرونی، سنگهای هفت چاکرا هستند که تأثیر مثبتی در تقویت انرژی و عملکرد چاکراها دارند. اگر مشتاقید بدانید که سنگهای هفت چاکرا کداماند، چه تأثیری روی بدن دارند و نحوۀ استفاده از آنها چگونه است، تا انتهای این مطلب از مدنویس همراه ما باشید.
سنگهای هفت چاکرا
همانطور که میدانید، هفت چاکرای مختلف با اسامی متفاوت در بدن وجود دارند. سنگهای چاکرا هم سنگهای متمایزی هستند که هر یک از آنها با بعضی از چاکراها مرتبط هستند. گاهی بعضی افرادی که در جست و جوی سنگهای مرتبط با چاکراها هستند، به اشتباه گمان میکنند که فقط هفت سنگ چاکرا وجود دارد که هر یک از آنها به یکی از چاکراها نسبت داده میشود. اما این تصور درستی نیست! در واقع هر یک از چاکراها سنگهای زیاد مخصوص به خود را دارند که تمام آن سنگها تأثیر مثبتی روی آن چاکرا خواهند داشت.
بنابراین اگر به دنبال سنگ مناسب برای چاکرای مد نظر خود هستید، نباید به دنبال هفت سنگ چاکرا باشید؛ بلکه باید سنگهای هر چاکرا را بشناسید و از بین آنها سنگ یا سنگهای مورد علاقۀ خود را انتخاب کنید. لازم به ذکر است که بعضی از سنگها هم به چند چاکرا نسبت داده میشوند و فقط منحصر به یک چاکرا نیستند. در نتیجه انتخاب و استفادۀ آنها، میتواند همزمان بر چند چاکرای مرتبط با آن سنگ، تأثیر مثبت داشته باشند.
کارایی سنگهای هفت چاکرا چیست ؟
هر یک از این سنگهای هفت چاکرا فرکانسهایی را تولید میکنند که بر عملکرد چاکرای مورد نظر تأثیر مثبت دارند. مهمترین تأثیر هر یک از سنگهای هفت چاکرا ، حفظ و افزایش تعادل چاکراها، کمک به باز شدن چاکراها و تقویت انرژی هر یک از آنها است. حالا شاید بپرسید که اصولاً تعادل چاکراها چه اهمیتی دارد؟ برای پاسخ به این سؤال بهتر است عوارض از بین رفتن یا به هم ریختن تعادل چاکراها را بررسی کنیم. اگر تعادل چاکراها دچار اختلال شود، فرد از لحاظ جسمی و روحی دچار مشکلات متعددی میشود که مهمترین آنها عبارتند از:
و همچنین علائمی جسمانی مثل:
- اختلال در سیستم گوارش
- بالا رفتن فشار خون
- مشکلات قلبی و …
(لازم به ذکر است که میتوانید در این لینک به صورت کامل دربارۀ علائم بسته بودن چاکراها بخوانید). بنابراین اگر بخواهیم که قدمهای بیشتری برای سلامتی و حال خوب خود برداریم، باید تا جای ممکن از باز بودن چاکراها و تعادل آنها مراقبت کنیم تا عملکرد آنها را تقویت کنیم. همانطور که در ابتدای مطلب هم اشاره کردیم، یکی از راههای تقویت چاکراها، استفاده از سنگهای هفت چاکرا است. اما برای انتخاب بهترین سنگ برای چاکرا و بهرهگیری از خواص آنها، بهتر است اول سنگهای هفت چاکرا را بشناسیم تا در گام بعدی آنها را تهیه و سپس استفاده کنید.
سنگهای هفت چاکرا کداماند ؟
همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، هر کدام از چاکراها از فرکانسهای سنگهای خاصی تأثیر میگیرند. بنابراین برای تقویت انرژی هر یک از چاکراها باید سنگ یا سنگهای مناسب آن را انتخاب کنیم. جالب است بدانید که به هر یک از چاکراها یک طیف رنگ نسبت داده شده است که سنگهای مرتبط با آن چاکرا هم با همان رنگ هستند. در واقع رنگ این سنگها، یکی از عوامل تأثیرگذاری آنها است. در این قسمت به هر یک از هفت چاکرا و سنگهای مرتبط با هر کدام از آنها اشاره میکنیم.
چاکرای اول
چاکرای اول یا چاکرای ریشه که به عنوان پایۀ ستون فقرات شناخته میشود، محل ورود انرژی (یا پرانا) به بدن است. طیف رنگی چاکرای اول، قرمز است. رنگ قرمز نماد زندگی و نیروی جسمانی است. از مهمترین تأثیرات این رنگ، کاهش فقر آهن است.
سنگهای چاکرای اول: سنگهای این چاکرا شامل تمام سنگهای قرمز رنگ میشود؛ از جمله: حدید، بلادستون، یاقوت، عقیق سیاه، لابرادوریت، مرجان، ابسیدیان، گارنت، کوارتز دودی، سنگ خون، جاسپر و … .
چاکرای دوم
چاکرای دوم که به آن چاکرای خارجی نیز میگویند، موسوم به چاکرای دستگاه تولید مثل و مرکز کلیه است. رنگ چاکرای دوم نارنجی است. رنگ نارنجی نماد انرژی و کنترل بر خود است. از مهمترین تأثیرات این رنگ نیز، تقویت عملکرد دستگاه گوارش است.
سنگهای چاکرای دوم: سنگهای این چاکرا شامل تمام سنگهای نارنجی رنگ میشود. مثل: گلدستون، عقیق قهوهایی، عقیق کارنلیان، اوپال آتشین، سنگ یشم نارنجی، سیترین، چشم ببر، لابرادوریت و …
خرید سنگ چاکرای دوم(لابرادوریت)
چاکرای سوم
چاکرای سوم که با نام چاکرای شبکۀ خورشیدی هم شناخته میشود، مربوط به دستگاه گوارش و شبکۀ عصبی زیر معده است. همچنین رنگ زرد و طلایی به این چاکرا نسبت داده شده است که نماد هوش و ذکاوت است. رنگ زرد تأثیرات مثبتی بر عملکرد ارگانهایی از بدن مثل کبد، کیسه صفرا و اعصاب دارد و اختلالاتی مثل یبوست، قند و چاقی را بهود میبخشد.
سنگهای چاکرای سوم: تمام سنگهای زرد رنگ برای این چاکرا مناسب هستند؛ به ویژه سنگهای: عقیق خزهایی، یاقوت زرد، کهربا، عقیق کارنلیان، سیترین، سنگ ماه، زبرجد، پرنیت، کوارتز دودی، چشم ببر، یشم، موکائیت و … .
خرید سنگ چاکرای سوم(یاقوت زرد)
چاکرای چهارم
چاکرای چهارم یا چاکرای قلب، با قلب، سیستم ایمنی و گردش خون در بدن ارتباط دارد. رنگ مخصوص این چاکرا سبز است که سمبل سرزندگی و نشاط و عشق ورزیدن به زندگی و سایر مخلوقات است. رنگ سبز میتواند باعث تقویت گردش خون و عملکرد قلب شود.
سنگهای چاکرای چهارم: تمام سنگهای با رنگ سبز میتوانند عملکرد این چاکرا را تحت تأثیر قرار دهند؛ مانند: گارنت، فیروزه، زمرد، پریدات، تورمالین سبز، مالاکایت، پرنیت، جید، رودوکروزیت، دایوپتیز، اون تورن، یشم سبز، آمازونیت، عقیق خزهای و … .
خرید سنگ چاکرای چهارم(سنگ گارنت)
چاکرای پنجم
چاکرای پنجم موسوم به چاکرای حلق است. رنگ نسبت داده شده به این چاکرا آبی است. رنگ آبی سمبل خلوص و خلاقیت است و میتواند ناراحتیهای گلو و غدۀ تیروئید را تحت تأثیر قرار دهد.
سنگهای چاکرای پنجم: تمام سنگهای آبی رنگ با این چاکرا در ارتباط هستند؛ از جمله سنگهای: فیروزه، عقیق خزهای، یاقوت آبی، آمازونیت، فلوریت، سودالیت، لاجورد، سفایر و … .
خرید سنگ های چاکرای پنجم(فیروزه)
چاکرای ششم
چاکرای ششم یا چاکرای پیشانی بر غدۀ هیپوفیز تأثیر دارد. رنگ مخصوص این چاکرا آبی نیلی است که نماد چشم سوم و دید بیرونی و درونی است. رنگ آبی نیلی میتواند باعث افزایش حافظه و کاهش بیماریهای ذهنی شود و آرامش بیشتری را برای فرد ایجاد کند.
سنگهای چاکرای ششم: تمام سنگهای نیلی رنگ میتوانند عملکرد این چاکرا را تقویت کنند. سنگهایی مثل: لاجورد، مروارید، سفیر نیلی، نودالیت، سنگ ماه، فیروزه، آزورایت، اندیگو و … .
چاکرای هفتم
چاکرای هفتم و آخر نیز که آن را چاکرای تاج نیز مینامند، با مغز و مخچه رابطه دارد. بنفش رنگ مخصوص این چاکرا است که نماد آگاهی و خلاقیت است. رنگ بنفش نیز میتواند باعث کاهش بعضی بیماریهای ذهنی و افزایش کیفیت خواب شود.
سنگهای چاکرای هفتم: سنگهای این چاکرای تمام سنگهای بنفش رنگ هستند. سنگهایی نظیر: فلورایت، یاقوت کبود، عقیق سلیمانی، الماس، سیترین، آمیتیست و … .
خرید سنگ های چاکرای هفتم(یاقوت کبود)
چگونه از سنگهای هفت چاکرا استفاده کنیم؟
حالا که میدانیم سنگهای هفت چاکرا چیست، شاید مایل باشید بدانید که چطور میتوانید از این سنگها استفاده کنید. سنگهای هفت چاکرا را به طور کلی میتوانید از جواهریهایی که در زمینۀ تهیۀ سنگها هم فعالیت دارند (فروشندههایی که سنگهایی مثل عقیق، فیروزه و … را عرضه میکنند) تهیه کنید. برای بهرهگیری از خواص این سنگها میتوانید از یکی از چند روش زیر استفاده کنید:
سنگ چاکرا را در اتاق یا هر فضای دیگری در منزل یا محل کار قرار دهید
علاوه بر خود سنگ، میتوانید دکوریهایی که از این سنگها ساخته میشوند را هم تهیه و استفاده کنید.
سنگ را هنگام خواب، زیر بالش خود بگذارید.
از زیورآلاتی مثل دستبند، گردنبند، انگشتر و … که با این سنگها ساخته شدهاند استفاده کنید.
- خود سنگ را با خود همراه داشته باشید (مثلاً داخل جیب یا کیف).
- سنگ را برای دقایقی نزدیک یا روی چاکرای مد نظر قرار دهید.
- از سنگهای چاکرا حین ماساژ درمانی استفاده کنید.
چگونه سنگهای هفت چاکرا را پاکسازی کنیم؟
سنگهای هفت چاکرا در کنار فرکانسهایی که از خود ساطع میکنند، تشعشعات منفی و مثبت را هم به خود جذب میکنند. بنابراین بهتر است هر یک از سنگهای هفت چاکرا را قبل و بعد از استفاده و یا هر چند وقت یک بار پاکسازی کنید تا بهترین تأثیر را داشته باشند. اما چطور باید آنها را پاکسازی کنیم؟ برای پاکسازی سنگهای هفت چاکرا از یکی از روشهای زیر استفاده کنید:
- سنگ را برای مدتی داخل آب سرد قرار دهید.
- سنگ را مدتی (مثلاً ۲۴ ساعت) در نمک دریا قرار دهید و بعد آن را با آب بشویید.
- سنگ را مدتی داخل خاک قرار دهید و بعد آن را با آب بشویید.
- سنگ را برای مدتی زیر نور آفتاب قرار دهید.
از آنجایی که بعضی از انواع سنگها بنا به مقاومتشان ممکن است در برابر بعضی عوامل آسیبپذیر باشند، بهتر است هنگام تهیۀ سنگ از فروشنده در مورد نگهداری و میزان مقاومت آنها سؤال کنید.
در این مطلب سعی کردیم شما را با سنگهای هفت چاکرا و نحوۀ استفاده از آنها آشنا کنیم. امیدواریم این مطلب برایتان مفید واقع شده باشد همچنین شما می توانید در بخش امتیاز دهی به این محتوا میزان رضایت تان را برای ما ثبت کنید و از قسمت اشتراک دهی در شبکه های اجتماعی این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید و در پایین این صفحه از قسمت دیدگاه ها نظرات ارزشمندتان را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید از حمایت شما سپاسگذاریم.