در این مطلب از وبسایت مدنویس میخواهیم صفر تا صد رسم جدول با ورد گوشی را به شما عزیزان آموزش دهیم. پس تا انتهای این آموزش با ما همراه باشید.
دانلود و نصب برنامۀ ورد گوشی
برای رسم جدول با ورد گوشی اگر برنامۀ ورد را در گوشی خود ندارید، میتوانید آن را از این لینک برای اندروید و یا IOS دانلود کنید. بعد از این که برنامۀ ورد گوشی را دانلود کردید، آن را نصب و بعد اجرا کنید.
نکته: اگر قبلاً با ورد گوشی کار نکردهاید یا در ادامۀ این آموزش احساس کردید با گزینههای آن به اندازۀ کافی آشنا نیستید، میتوانید آموزش کامل کار با ورد گوشی و آشنایی با گزینههای مختلف آن را در این لینک ببینید.
باز کردن فایل یا ایجاد سند جدید
برای این که یک فایل برای رسم جدول در ورد گوشی داشته باشید، یا باید آن را از فایلهایی که از قبل در گوشی خود دارید باز کنید، یا یک سند جدید بسازید. در هر صورت باید در قسمت Open باشید. اگر از قبل فایلی را در گوشی دارید و میخواهید جدول را داخل آن بکشید، به کمک یکی از گزینههای این صفحه (بسته به این که فایلتان کجا ذخیره شده) میتوانید فایل را باز کنید. اما اگر میخواهید یک فایل جدید بسازید، کافیست علامت مثبتی که بالا و سمت راست صفحه است را انتخاب کنید.
رسم جدول در ورد گوشی
حالا برای رسم جدول، نوار گزینههای پایین صفحه را به سمت چپ بکشید تا گزینۀ زیر را پیدا کنید. بعد آن را انتخاب کنید تا یک جدول روی صفحه درج شود.
تایپ داخل خانههای جدول
برای این که در یکی از خانههای جدول شروع به تایپ کنید، کافیست داخل آن خانه را انتخاب کنید و شروع به تایپ کنید. دقت کنید برای این که تایپ راحتتر و دقیقتر باشد، بهتر است صفحه را زوم کنید.
نکته: در هر جای رسم جدول با ورد گوشی اگر خواستید جدول را کامل ببینید، کافیست علامتی را که گوشۀ جدول است و در تصویر زیر آن را مشخص کردهایم، انتخاب کنید. ضمناً با Drag کردن همین آیکون هم میتوانید جدول را روی صفحه را جا به جا کنید.
گزینههای تنظیمات جدول
برای دیدن گزینههای تنظیمات جدول باید اول جدول (یعنی یکی از خانههای جدول) را انتخاب کنید. بعد فلش کوچکی که سمت راست نوار گزینهها است و در تصویر زیر میبینید را انتخاب کنید.
با انتخاب این فلش، گزینههای زیر مجموعۀ Table برایتان باز میشود که همگی برای تغییر تنظیمات جدول هستند. در ادامه کاربرد مهمترین گزینهها را توضیح میدهیم.
گزینۀ Delete
اگر این گزینه را انتخاب کنید، ۳ گزینۀ جدید برایتان باز میشود و از شما میخواهد انتخاب کنید که دقیقاً چه چیزی را میخواهید حذف کنید.
- گزینۀ Delete Columns تمام خانههای ستونی که در آن هستید را حذف میکند (یعنی ستونی که در یکی از خانههای آن هستید).
- گزینۀ Delete Rows تمام خانههای ردیفی که در آن هستید را حذف میکند.
- گزینۀ Delete Table کل جدول را حذف میکند.
بنابراین دقت کنید که برای حذف کردن هر ستون یا ردیفی باید در حالی که در یکی از خانههای آن ستون یا ردیف هستید، گزینۀ مدنظرتان را انتخاب کنید.
نکته: برای بازگشتن به منوی تنظیمات Table، کافیست علامت فلش سمت چپ را انتخاب کنید.
گزینۀ Insert
گزینۀ Insert یکی دیگر از گزینههای تنظیمات جدول در زیرمجموعۀ Table است. این گزینه برای اضافه کردن ردیف یا ستون به جدول است.وقتی این گزینه را انتخاب میکنید، ۴ گزینه نشان داده میشود.
- گزینۀ Insert Above یک ردیف به بالای ردیفی که در آن هستید اضافه میکند.
- گزینۀ Insert Below یک ردیف به پایین ردیفی که در آن هستید اضافه میکنید.
- گزینۀ Insert Left یک ستون به سمت چپ ستونی که در آن هستید اضافه میکند.
- گزینۀ Insert Right یک ستون به سمت راست ستونی که در آن هستید اضافه میکند.
گزینۀ Merge Cells
کاربرد این گزینه این است که چند خانه از جدول را با هم یکی میکند. این گزینه در حالت عادی غیر فعال است و زمانی فعال میشود که چند خانه از جدول را انتخاب کرده باشید (برای انتخاب چند خانه، کافیست دست خود را روی یکی از خانهها کمی نگه دارید تا دستگیرههای انتخاب ظاهر شوند. بعد یکی از دستگیرهها را بکشید تا خانههایی که میخواهید، انتخاب شوند).
نکته: وقتی چند خانه با هم یکی (Merge) میشوند، خط کشیهای بین آن خانهها هم حذف میشود.
گزینۀ Split Cells
این گزینه برای تقسیم یک خانه به قسمتهای کوچکتر است. برای این کار اول خانهای که میخواهید تقسیمبندی کنید را انتخاب کنید. بعد گزینۀ Split Cells را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه اولین بار خانه به ۲ قسمت تقسیم میشود. اگر دوباره این گزینه را انتخاب کنید، به ۴ قسمت تقسیم میشود و به همین ترتیب هر بار که آن را انتخاب کنید، به قسمتهای بیشتری (۲ برابر تعداد قبلی) تقسیم میشود.
گزینۀ Style Options
با انتخاب این گزینه، گزینههای مختلفی نشان داده میشود. با انتخاب هر یک از این گزینهها میتوانید یک ردیف/ ستون یا دو ردیف/ستون را مثلاً به عنوان هدر (سربرگ) یا ستون اول و … تعریف کنید.
گزینۀ Table Styles
با انتخاب این گزینه، الگوهای زیادی با انواع رنگبندی نشان داده میشود. با انتخاب هر یک از این گزینهها، آن الگوی رنگی روی جدولتان اعمال میشود.
گزینۀ Alignment
این گزینه برای وسطچین/راست چین/چپچین کردن محتوای داخل خانههای جدول است. وقتی این گزینه را انتخاب میکنید، حالتهای مختلف چینش متن نشان داده میشود.
نکته: دقت کنید که این تنظیمات روی محتوای خانهای که داخل آن هستید پیاده میشود. بنابراین اگر میخواهید روی همۀ خانههای اعمال شود، اول همۀ خانههای جدول را انتخاب کنید و بعد این تنظیمات را انتخاب کنید.
گزینۀ Text Rotation
به کمک این گزینه میتوانید متن را داخل خانههای جدول بچرخانید. اگر این گزینه را انتخاب کنید، حالتهای مختلف چرخش نمایش داده میشود.
گزینۀ Cell Size
در این گزینه میتوانید اندازههای خانههای جدول را دقیق انتخاب کنید. وقتی این گزینه را انتخاب میکنید، مقادیر Height و Width نشان داده میشود که میتوانید هر یک از آنها را به راحتی تغییر دهید.
نکته: وقتی داخل یک خانه هستید و اندازهها را تغییر میدهید، فقط اندازۀ ستون یا ردیف آن خانه (بسته به این که ارتفاع را تغییر دادهاید یا عرض را) تغییر میکند؛ نه همۀ خانهها. اینجا هم اگر میخواهید اندازۀ چند ردیف یا ستون یا همۀ خانههای را تغییر دهید، باید اول همۀ آنها را انتخاب کنید.
سایر تنظیمات جدول در آموزش رسم جدول با ورد گوشی
وقتی یکی از خانههای جدول را انتخاب میکنید، بالای هر ستون و کنار هر ردیف باکسهایی نشان داده میشود.
هر یک از این باکسها را که انتخاب کنید، تنظیمات یکسانی ظاهر میشود.
- گزینۀ سمت چپ برای کپی کردن تمام متن ستون/ردیف انتخابی است.
- گزینۀ دوم از چپ، برای Paste کردن متنهای کپی شده است.
- گزینۀ سوم از چپ، برای پاک کردن محتوای تمام ستون/ردیف انتخابی است.
- گزینۀ سمت راست برای پاک کردن خود آن ستون/ردیف است.
نکته: برای نمایش این گزینهها یک راه دیگر هم وجود دارد. این که دستتان را روی یکی از خانههای داخل جدول نگه دارید. در این صورت بنا به گزینهای که انتخاب میکنید، فقط متن همان خانه کپی میشود، یا متن فقط داخل همان خانه Paste میشود و یا فقط محتوای همان خانه پاک میشود.
از این که ما را تا پایان آموزش رسم جدول با ورد گوشی همراهی کردید، سپاسگزاریم. اگر سؤال یا پیشنهادی دارید، میتوانید در قسمت نظرات با ما در تماس باشید.