همانطور که میدانید، فریلنسینگ یک سبک کاری برای کسب درآمد است که این روزها بیش از پیش روی بورس است و بازار داغی پیدا کرده است. به همین منظور در این مطلب از مدنویس، قصد داریم در مورد مفهوم فریلنسینگ و چگونگی کسب درآمد از فریلنسینگ با شما عزیزان صحبت کنیم. تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
فریلنسینگ به چه معناست؟
فریلنسینگ به معنی کسب در آمد به صورت پروژهای است. از طرفی در فریلنسینگ شما کارمند جای مشخصی نیستید و خودتان به طور مستقل پروژه را قبول میکنید. پروژههایی که یک فریلنسر قبول میکند، ممکن است پروژۀ کاری یک شرکت یا سازمان باشد، یا متعلق به یک فرد خاص باشد. فریلنسینگ به خصوص در چند سال گذشته که دنیای اینترنت و شبکههای اجتماعی بسیار پررنگتر شدهاند، بازار بسیار داغی پیدا کرده است. درآمد فریلنسینگ بنا به مهارتها و تواناییهای دیگر فریلنسر (که در ادامه به مهمترین آنها اشاره میکنیم) میتواند از حقوق یک کارمند در همان زمینه بیشتر باشد.
کسب درآمد از فریلنسینگ
میتوان گفت اولین قدم برای شروع مسیر فریلنسینگ ، فکر کردن به این است که چه مهارتهایی دارید و علاقه دارید از طریق چه مهارتهایی کسب درآمد کنید. شاید مهارتهای حال حاضر شما برای کسب درآمد از فریلنسینگ کافی باشد. اما شاید احساس کنید که نیاز است که یا مهارتهای خود را تقویت کنید و یا به سراغ زمینهای جدیدی بروید و در آن زمینه کسب مهارت کنید.
در هر صورت اگر قصد دارید وارد مسیر فریلنسینگ شوید، اول از همه یک زمینۀ خاص را انتخاب کنید و به فکر تقویت مهارتهای خود در آن زمینه باشید. بعد هم باید قدمهای دیگر را برای پیشرفت در مسیر فریلنسینگ بردارید. در ادامه به سایر نکات کلیدی که میتوانند در کسب درآمد از فریلنسینگ کمک زیادی برایتان باشند اشاره خواهیم کرد.
نقش کلیدی بازاریابی در کسب درآمد از فریلنسینگ
شما هر چه قدر هم که در کار خود متخصص باشید، تا زمانی که دیگران از مهارت شما باخبر نباشند، پیشرفتی نخواهید داشت. بنابراین بهترین کار این ست که برای بازاریابی برای کار خود برنامهریزی کنید. راههای زیادی برای بازاریابی وجود دارد که به لطف فضای مجازی این راهها بسیار گستردهتر و راحتتر شدهاند.
برای مثال یکی از کارهایی که میتواند پروژههای جدید را برایتان به ارمغان بیاورد، حضور فعال در فضای مجازی است. در هر دورهای یک پلتفرم معمولاً محبوبتر و پرطرفدارتر از سایر پلتفرمها میشود که بهتر است آن را برای بازاریابی انتخاب کنید. مثلاً در حال حاضر اینستاگرم، یکی از قویترین شبکههای اجتماعی برای بازاریابی است. بنابراین سعی کنید یک اکانت کاری داشته باشید و در آن نمونه کارهای خود را به اشتراک بگذارید. همچنین در همان صفحه اشاره کنید که برای انجام پروژه در آن زمینه آمادگی دارید.
فراموش نکنید که بهتر است برای فعالیت خود در فضای مجازی برنامهریزی و حضور فعال داشته باشید تا نقشتان در ذهن مخاطب کمرنگ نشود. علاوه بر این داشتن اکانت در پلتفرمی مثل Linkedin نیز که روی رزومه و مهارتهای کاری متمرکز است، میتواند مهارت و کار شما را به دیگران معرفی کند. مطمئن باشید اگر برای کسب درآمد از فریلنسینگ و بازاریابی خود برنامهریزی داشته باشید، رفته رفته لازم نیست شما به دنبال پروژههای بعدی باشید. بلکه پروژههای جدید شما را پیدا خواهند کرد.
نکتۀ طلایی در کسب درآمد از فریلنسینگ
نکتۀ مهم فریلنسینگ این است که شما باید خودتان پروژههای جدید را جذب کنید. همانطور که بالاتر اشاره کردیم، بازاریابی میتواند نقش بسیار تعیینکنندهای در جذب پروژه باشند. اما چیزی که از آن مهمتر است، مهارت شماست. حتماً در مورد تبلیغات دهان به دهان شنیدهاید. این که شخصی پروژهای را به شما تحویل بدهد و بعد شما را به اشخاص دیگری برای تحویل پروژه معرفی کند، کاملاً به مهارت شما وابسته است. البته در کنار مهارت، قطعاً طرز برخورد شما و میزان مسؤولیتپذیری و پاسخدهیتان هم میتواند باعث جذب یا دفع پروژههای بعدی باشد.
از طرفی میتوان گفت مهارت (در هر زمینهای که باشد) سقفی ندارد. پس حتی اگر در یک زمینه متخصص محسوب میشوید، باز هم طوری برنامهریزی کنید که ساعاتی را (در روز، هفته یا ماه، بنا به میزان مهارتتان) به طور ویژه برای تقویت مهارتتان و شناخت ترِندها و فناوریهای جدید آن رشته اختصاص دهید. بنابراین فراموش نکنید که نقطۀ قوت شما در کسب درآمد از فریلنسینگ باید مهارت شما باشد.
راههای کسب درآمد از فریلنسینگ
همانطور که بالاتر اشاره کردیم، راه کسب درآمد از فریلنسینگ همان مهارت شماست. هر مهارتی که داشته باشید میتوانید در آن زمینه به صورت فریلنسینگ مشغول کار شوید. طبیعتاً بعضی از زمینهها بازار کاری بهتر و همینطور رقبای بیشتری دارند. در ادامه قصد داریم به داغترین زمینههای کسب درآمد از فریلنسینگ اشاره کنیم.
تولید محتوا؛ از رایجترین راههای کسب درآمد از فریلنسینگ
تولید محتوا یا Content Marketing از رایجترین و محبوبترین زمینهها برای کسب درآمد از فریلنسینگ است؛ چرا که تولید محتوا دقیقاً به معنی ساخت محتواست که طبیعتاً این محتوا میتواند انواع مختلف داشته باشد. همچنین تولید محتوا میتواند تولید محتوای آموزشی و یا تبلیغاتی باشد. محتوای متنی، محتوای تصویری (از طریق عکاسی یا طراحی تصاویر جدید)، محتوای ویدئویی، محتوای صوتی (مثل پادکست و … همگی شاخههای تولید محتوا هستند. البته نیازی نیست که شما در همۀ این شاخهها مهارت داشته باشید و میتوانید فقط در یکی از آنها فعالیت کنید. اما طبیعتاً هر چه در شاخههای بیشتری از تولید محتوا توانایی داشته باشید، جایگاه و پیشرفت بهتری در دنیای تولید محتوا خواهید داشت.
هر یک از شاخههای تولید محتوا مهارت خاص خود را میطلبند. مثلاً یکی از مهمترین مهارتها برای تولید محتوای متنی، توانایی بازنویسی یا پارافریز مقالههای دیگر است. چرا که گاهی برای نوشتن یک مقالۀ جدید، باید مقالههای مرتبط با آن موضوع را مرور کنید و بعد به زبان خودتان در مورد آن موضوع بنویسید. همچنین گاهی ممکن است لازم باشد که مقالههای خارجی زبان را بازنویسی یا عیناً ترجمه کنید. بنابراین باید در ترجمۀ آن زبان هم تا حدودی مهارت داشته باشید.
همۀ این جزئیات کار به این برمیگردد که شخصی که قرار است با شما کار کند، چه نیازهایی و چه انتظاراتی از شما دارد. بنابراین وقتی قرار است یک پروژۀ جدید را قبول کنید باید در مورد این جزئیات با طرف مقابل صحبت کنید تا بدانید دقیقاً چه کارهایی قرار است برای پروژه انجام دهید.
عکاسی
همانطور که میدانید عکاسی جزو مهارتهایی است که همیشه روی بورس بوده است و روز به روز هم بازار آن داغتر میشود. اگر قصد کسب درآمد از فریلنسینگ در زمنیۀ عکاسی داشته باشید، انواع مختلفی از پروژه وجود دارد که میتوانید انجام دهید. برای مثال لازم نیست که حتماً یک آتلیه داشته باشید که مشتری برای عکاسی با آنجا رجوع کند. بلکه میتواند یک عکاس فریلنس باشید که برای عکاسی از مشتری به لوکیشن (مثل منزل مشتری، طبیعت و …) دیگری میروید.
عکاسی میتواند شخصی یا تبلیغاتی باشد. گاهی یک مشتری میخواهد از خود یا از مراسمی مثل تولد و عروسی یا کودک عکاسی کنید. اما گاهی مشتری نیاز دارد که به منظور تبلیغات از محصولات او و … عکاسی کنید. در هر صورت هر دو زمینه از عکاسی جزو بهترین رشتهها برای کسب درآمد از فریلنسینگ است.
طراحی گرافیک
همانطور که میدانید طراحی گرافیک شامل شاخههای زیادی میشود که میتوان گفت همۀ این شاخهها راه بسیار خوبی برای کسب درآمد از فریلنسینگ هستند. طراحی لوگو، طراحی پوستر، تصویرسازی و همینطور شاخههایی مثل طراحی موشن گرافیک و … زمینههای محبوب از طراحی گرافیک هستند. لازم به ذکر است که طراحی لوگو به طور ویژه جزو شاخههایی است که اگر بتوانید مهارتهای لازم را برای آن کسب کنید، میتواند درآمد خوبی در فریلنسینگ داشته باشد.
طراحی سایت
در حال حاضر وبسایتها عضو بسیار مهمی برای کسب و کارها و انتقال اطلاعات شدهاند. به خصوص با گسترش آموزشهای آنلاین، نیاز به وجود وبسایتها بیش از گذشته شده است. به همین دلیل، طراحی سایت یکی از مهمترین و پردرآمدترین شاخهها برای کسب درآمد از فریلنسینگ است.
طراحی سایت میتواند شامل چند بخش باشد. طراحی خود سایت و طراحی یو آی (طراحی رابط کاربری) و یو ایکس (طراحی تجربۀ کاربری) برای سایت که جزو شاخههای طراحی دیجیتالی محسوب میشوند. طراحی خود سایت هم روشهای مختلفی دارد که اصولاً به خواست و نیاز فرد سفارشدهنده بستگی دارد. بعضی از وبسایتها فقط با برنامهنویسی راهاندازی میشوند. اما در حال حاضر بیشتر وبسایتها با سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) ساخته میشوند که یا به برنامهنویسی نیازی ندارند و یا برای بعضی کارها کمی باید کدنویسی انجام شود. از طرفی محبوبترین سیستم مدیریت محتوا در ایران “وردپرس” است. بنابراین اگر در زمنیۀ کار با وردپرس مهارت داشته باشید، میتوانید برای ساخت و مدیریت وبسایتها، پروژههای زیادی پیدا کنید.
شاید تصور کنید کسب درآمد از فریلنسینگ کار بسیار سختی است. البته که در شروع این راه باید برنامهریزی داشته باشید و شاید گاهی اوقات شرایط کاریتان طوری که انتظارش را دارید نباشد. اما اگر روی قدرت بازاریابی و به خصوص مهارتهایتان کار کنید، کمکم کارتان روی غلطک میافتد. اگر بتوانید جای پایتان را در فریلنسینگ محکم کنید، خواهید دید که گاهی اوقات برنامۀ کاری چند ماه آیندهتان هم مشخص است و به دنبال آن درآمد خوبی هم به دست خواهید آورد. از این که تا پایان این مطلب همراه ما بودید سپاسگزاریم. اگر سؤال یا تجربهای در خصوص کسب درآمد از فریلنسینگ دارید، خوشحال میشویم در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. اگر این مطلب را پسندیدید، لطفاً برای دوستان خود نیز بفرستید.