نکاتی مهم برای برنامه ریزی مسیر شغلی
برنامه ریزی شغلی فعالیتی است که شما را در رساندن به اهداف شغلی و موفقیتهای بیشتر و در نهایت رضایت از زندگی هدایت میکند. این برنامهریزی نیروی محرکهای است که کمک میکند شما در مسیری درست قدم بردارید، از اتلاف وقت جلوگیری کنید و در نتیجه به بازدهی بالایی برسید. در ادامه این مقاله از مجله مدنویس با ما همراه باشید تا به نکاتی درباره برنامه ریزی مسیر شغلی بپردازیم.
برنامه ریزی برای شغلی که قرار است در آن مشغول به کار شویم یکی از پارامترهای مهم در انتخاب اهداف زندگی خواهد بود. زیرا زمانی که به زندگی افراد موفق نگاه میکنیم اهمیت آن را به خوبی درک خواهیم کرد. هر فردی با انتخاب مسیر شغلی مناسب میتواند موفقیت خودش را در شغل مورد نظرش افزایش دهد.
حتماً برای شما هم پیش آمده است که در طول زندگی افرادی را دیده باشید که بعد از سالها مشغول بودن به کاری از آن دست کشیدهاند؛ و یا افرادی که با وجود موفقیت در شغلشان از آن راضی نیستند. در چنین شرایطی برنامه ریزی مسیر شغلی باعث میشود که یک فرد با شناخت صحیح از خصوصیات و ویژگیهای شخصیتی خود و همچنین فرصتهای مناسب، با آگاهی و دقت بیشتری درباره آینده شغلی خود تصمیم بگیرد و از این پیشامدها در مسیر شغلی آینده خود پیشگیری کند.
در یک برنامه ریزی مسیر شغلی درست، علایق، مهارت، استعداد، ویژگیهای شخصیتی و رفتاری، و تمامی اهداف فرد از زندگی سنجیده میشود تا فرد مسیری دقیق و مشخص از آینده خود داشته باشد و پشیمانی در زندگیش را به حداقل برساند.
تغییر در برنامه ریزی شغلی
برنامه ریزی مسیر شغلی فرآیندی است که پس از رسیدن به هدف مورد نظر، باید پس از مدتی هدف بهتری جایگزین آن شود. به طور کلی میتوان گفت که مسیر شغلی هیچگاه متوقف نخواهد شد، مگر زمانی که به سن بازنشستگی برسید و بخواهید دستاوردهای زندگی خود را با آرامش و آسایش در روزهای میانسالی استفاده کنید.
برای خرید این پلنر اینجا کلیک کنید
انسان در طول زندگی خود مدام در حال تغییر و رشد است. بنابراین عجیب نیست که زمانی خواستههای شما کسب درآمد بالاتر باشد و زمان دیگر احتیاج به آرامش و استفاده از دستاوردهای خود داشته باشید. پس هر کس در هر مقطعی از زندگی خودش میتواند برنامه ریزی مسیر شغلی خود را تغییر دهد. در نتیجه میتوان گفت برای برنامهریزی و تغییر در طراحی مسیر شغلی آینده هیچ وقت دیر نیست و هر زمانی که احساس کردید نیاز به تغییر وجود دارد و باید راه جدیدی را انتخاب کنید، خودتان را محدود نکرده و با توجه به امکاناتی که در اختیار دارید برنامه ریزی جدیدی را عملی کنید.
فواید برنامه ریزی شغلی
سازماندهی فکری
یکی از مهمترین فواید برنامه ریزی مسیر شغلی در نظم بخشیدن به فکر و ذهن است. این برنامه ریزی شغلی باعث میشود تا مغز انسان آماده انجام کار شده و با اطلاعات کافی که در اختیارش قرار میگیرد برای رسیدن به نتیجه آماده شود. در حالت عادی ما در ذهن خود به دهها نوع شغل و فعالیت فکر میکنیم؛ اگر نتوانیم تمرکز کافی رو یکی از آنها داشته باشیم در برنامهریزی شغلی خود سردرگم خواهیم بود و نمیتوانیم شغل مناسبی را برای خود انتخاب کنیم. بنابراین سازماندهی فکری باعث میشود که مغز ما با اطلاعاتی که از ما دارد مانند علایق، امکانات، شرایط و … روی هدف متمرکز شود.
این کتاب بسیار کاربردی را در دیجی کالا ببینید
استفاده بهینه از زمان
داشتن برنامه در مسیر شغلی باعث میشود تا ما از همه امکانات و زمان خود برای رسیدن به اهدافمان استفاده کنیم و آنها را صرف انجام کارهای بیهوده نکنیم. در این حالت اگر ما زمانمان را برای انجام کارهای بیهوده تلفن نکنیم، در مدت زمان کمتری هم میتوانیم به هدفی که میخواهیم دست پیدا کنیم. به یاد داشته باشید که مهمترین سرمایه هر انسانی زمان و عمر او در زندگی است؛ زیرا اگر ما عمر و جوانی خود را از دست بدهیم دیگر نمیتوانیم به اهداف و آرزوهای خود برسیم. چراکه با بالا رفتن سن انگیزه و انرژی رسیدن به اهداف و آرزوها کاهش پیدا میکند.
برای دیدن توضیحات و قیمت اینجا کلیک کنید
شناخت نقاط ضعف و قدرت
یکی از مهمترین دلایل شکست در مسیر شغلی آگاهی نداشتن از نقاط ضعف و قدرت است. در حالی که با برنامه ریزی مسیر شغلی میتوان با شناخت نقاط ضعف، نرسیدن به هدف در آینده را شکست داد و با شناخت نقاط قوت موفقیت و رسیدن به هدف را تضمین کرد. بنابراین مهم است که نقاط ضعف خود را به نقاط قوت تبدیل کرده تا امکان شکست در مسیر شغلی کاهش یابد. علاوه بر این با افزایش نقاط قوت میتوان قدرت خود را برای رسیدن به هدف افزایش بخشید.
کتاب برنامه ریزی با نقشه های ذهن را ببینید
عادت های شخصی مضر برای کسب و کار
رسیدن به هدف با توجه به تمام موانعی که بر سر راه ما قرار دارد بسیار سخت و دشوار خواهد بود. یکی از موانعی که میتواند بر روی برنامه ریزی مسیر شغلی تاثیر منفی داشته باشد عادتهای مضری است که همه ما به حداقل یکی از آنها دچار هستیم. برخی از افراد تصور میکنند که عادتهای شخصی بر روی زندگی فردی تاثیر نخواهد داشت. در حالی که هر جنبه از زندگی روی جنبه دیگر تاثیر میگذارد. در واقع میتوان گفت که کار شخصیت ما را میسازد و زندگی شخصی هم بر روی کار تاثیر میگذارد. از جمله مهمترین عادتهایی که ممکن است در آینده به مسیر شغلی شما آسیب وارد کنند عبارتند از:
- نداشتن استراحت
- ولخرجی و هزینههای شخصی بالا
- مشکلات در روابط
- ورزش نکردن
- درگیری با موانع ذهنی
این کتاب را حتماً مطالعه کنید – خرید از دیجی کالا
کلام آخر
موفقیت در شغلی که با آن علاقه داریم مانند شرکتی تازه تاسیس مدام در حال تغییر است. شما زمانی به موفقیت میرسید که مسیر شغلیتان همواره در حال پیشرفت بوده و هرگز به پایان نرسد. نقطه مشترک در زندگی تمام افراد موفق به چالش کشیدن مرزهای موجود در برنامه ریزی مسیر شغلی است. به یاد داشته باشید که مسیر رشد شما باید همیشه پر از شروع برنامههای جدید باشد تا بتوانید خودتان را با بازار کار تطبیق دهید. در غیر این صورت در برخورد با موانع متوقف خواهد شد و فرصتهای تازه و بهتر را از دست خواهید داد.